Saturday, October 31, 2009

Breathtaking...











Vissa bilder får mig tappa luften helt. Det här är ett sådant fall. Vill vara där. Nu. Grazie.
Villa del Grumello vid Lake Como i Italien. Aldrig har jag varit så sugen på konferens.

Ett loft med färg





Gillar så mycket med detta loft i TriBeCa, NY. Stora fönster, mycket ljus, fantastiska möbler och härliga färgklickar.
Fotograf: Eric Laignel

Japansk minimalism




Takao Shiotsuka har designat detta weekendhus som han kallar "Garden and Sea". Gissar att man hörde honom säga "inga onödiga detaljer" några gånger under skapandet.

Friday, October 30, 2009

Ho ho







Ugglor på modet. Kanske för att vi närmar oss höst och de ropar på våren. Återigen längtan efter ljuset när mörkret faller. Ett mycket fascinerande djur jag i ärlighetens namn inte vet så mycket om. Men fina är de.

Bild 1: Anne-Sofie Holm
Bild 2: illustration av Elsa Wikander
Bild 3: krok i form av en uggla, Frank Form
Bild 4: sparbössa från KG Design

Dags för nytt kontor?




När Facebook skulle byta kontor gjorde man en undersökning bland de anställda för att fråga hur de ville ha det. Alla tankar togs in i planen och under hela processen satt representanter för samtliga avdelningar med för att ge arbetarnas bild av saken. Det hela resulterade i en gigantisk byggnad i Palo Alto där ytorna avspeglar det Facebook vill stå för med interaktivitet och socialt nätverkande i spetsen. Öppna platser för möten eller pauser, gourmetmat och snacks, DJ utrustning, plats för att åka skateboard, väggar att skriva meddelanden eller måla på, möjligheter att möblera om - i princip det som önskades togs i beaktande. Byggnationen skall upplevas likadant som Facebook som verktyg. Säga vad man vill om FB & även den icke existerande värmen i inredningen, men det här kallar jag personalvård à la lyx.
Arkitekter Studio O+A

Thursday, October 29, 2009

Fin filt

Kurar gärna under en filt nu, helst under någon av dessa från danska Hay. 70% kashmir & 30% silke låter mjukt och skönt. "Kant" finns att köpa på exempelvis Urban Living.

Halloween



Måste väl erkänna att jag inte är helt såld på den här idén med att vi plötsligt skall fira Halloween. Det har ju pågått i några år nu men känns inte riktigt som att detta är en tradition med rötter (i alla fall hos mig) & allt som kommer runtomkring med kommersialism i 240 km/h är lite svårsmält. Gillar absolut det mysiga skenet av pumpor i olika skepnader som lyser här och där och kan förstås inte motstå att ha godis hemma för alla de otaliga barn som ringer på och direkt översatt mumlar fram "bus eller godis". Funderar på om jag missar godis i år, eller om det helt enkelt tar slut - blir det något bus då?
Bilder från Country Living

Wednesday, October 28, 2009

Skynda fynda!

Om du gillar vad R.O.O.M på Alströmergatan 20 i Stockholm har att erbjuda, missa då inte morgondagen.


Weekend tips




Några vänner ska åka på en weekend-resa någonstans i Sverige och frågade efter tips. Ganska skönt att inte behöva åka alltför långt, speciellet om man bara planerar vara borta en natt. Det spontana tipset blev In My Garden Bed & Breakfast som ligger i Mariefred. 4 personliga och fantastiskt inredda rum, romantiken spirar. Annars tillbringades en helg ganska nyligen på Smådalarö Gård vilket också var väldigt mysigt. Rummen var långt ifrån In My Garden-klass, men omgivningen och matidé mycket bra. Det skadade förstås inte heller att det råkade vara den sista helgen av underbar sensommar. Till mina vänner - ha så mysigt!
Bilder på The Nostell Suite från In My Gardens hemsida

Öppna ytor






Ett hus att andas i. Ehrlich Residence i Santa Monica, Kalifornien designat av John Friedman Alice Kimm Architects.
Fotograf: Benny Chan/Fotoworks

Tuesday, October 27, 2009

Höstkök




Mmmm vilket kök....Varm mossgrön färg som ger djup och ombonad känsla, rutiga golv för livlighet och marmor för exklusivitet och intressant kombination. Ja tack.
Bilder från Sköna Hem

Hittade bilderna!











Tack och lov för det fina nätet - hittade ju förstås direkt de saknade bilderna på Filippa K.s hem. Allt från ett gammalt nummer av Elle Interiör från 2005 (som för övrigt har ett av de härligaste omslagen jag vet så var tvungen att lägga med en bild på det också). Filippas Stockholms-lägenhet är om möjligt kanske ännu finare än hemmet i Paris, såhär med några få bilder att välja emellan. Köket med de röda Y-stolarna får mig att smälta.
Bild 1: Omslag Elle Interiör från 2005 (där Filippa K.s hem inkluderades)
Bild 2-5: Bilder från Filippa K.s hem från just Elle Interiör

Filippa K i Paris



Det var när jag en gång för ganska länge sedan såg ett hemma hos-reportage med Filippa K som drömmen om Y-stolen föddes. Hennes kök var så fint med denna stol i rött lack. Måste försöka hitta bilderna så att ni får se. Hennes lägenhet i Paris (ovan) är inte sämre. Delar denna kvinnas smak, utan tvekan.
Bilder från Elle Interiör

Monday, October 26, 2009

Grönt på taket







Okej, det är väl kanske inte helt rätt säsong att tänka på terasser och gröna tak....eller så kanske det är precis just det?! Det är ju nu när allt är som mest grått, blött och trist som de där tankarna sätter igång och det gör ju faktiskt ingen ont att tänka på det som komma skall. En underbar terass i Stockholm vs ett tak i Brooklyn, NY. Är det inte något magiskt med kombinationen grönt och utsikt som dessa? I NY finns det dessutom en skattereduktion som skall uppmuntra innehavare av takterasser att "go green". Gillar det, mera grönt på taken!
Bild 4-6: Sköna Hem