Sunday, January 31, 2010

Movie night




Dags för film i soffan. Ha en skön kväll!

Beställd

Vi har ganska lågt i tak i hallen och är därför lite begränsade i vilken taklampa som får plats. Idag beställdes hursom denna karamell, Verner Pantons Flower Pot pendel i rött med röd sladd (från 1969). Inte det mest unika valet kanske, men så fin. Eftersom vi inte får plats med så lång sladd som jag hade önskat så planeras någon form av ögla så att man inte missar denna fina detalj för mycket.

Saturday, January 30, 2010

Litet och naggande gott





Har fått frågor om tips på hur man inreder fint på liten yta. Tycker detta exempel från dekoratören Jessica Ringtons 1,5:a är ett lysande exempel. Kanske bor hon inte kvar längre då bilderna är från 2007, men aktuellt som idé känns det ändå. Hon har dessutom lyckats klämma in ett piano vilket ger extra pluspoäng.
Bilder från Sköna Hem

Svart med en klick gult



Det här köket är fantastiskt fint. Drömmer om marmorbänkskiva (även om det verkar vara ganska jobbigt att hålla efter med fläckar) och så favoritstolarna (Y) tillsammans med en gul klick i formad av Hermann Czech. Finns att köpa på Asplund för 4 635 kr. Hade nog inte exponerat alla maskiner så tydligt utan hellre gömt alla eller i alla fall någon bakom luckor, men smaken är som baken.

Bilder från Sköna Hem

Smart bokstöd



Gillar att kolla vad eleverna på de olika form- och konstskolorna har för sig. Finns så galet mycket talang där och blir lika glatt överraskad varje gång över hur mycket det finns kvar att hitta på. Precis när man tror att allt är gjort kommer dessa kloka hjärnor med nya idéer. Det här fina bokstödet står Martin Ku från Beckmans bakom. Gillar både färg och funktion.

Friday, January 29, 2010

Trevlig helg!


Sådana här lär behövas nu. I alla fall här utanför stan.
Bild Haw-lin

Uppdatering


Fick idag tack vare Åsa reda på vem som gjort det fina sängbordet jag skrev om häromdagen. Skaparen heter Josefin Hellström-Olsson och är mycket riktigt en Beckmansbegåvning (liksom Åsa). Bordet heter "Pile of Books" och gjordes efter uppgiften om att skapa det framtida sovrummet. Josefins lösning blev då "inspirerat av bristen på ett sängbord, skapas istället förvaring av en stökig ordning". Bordet skall finnas ute i handeln men exakt var har jag inte lyckats luska reda på ännu, men hittar jag kommer ytterligare info. Snyggt hursom!

Lila






Är väldigt förtjust i lila när det kommer till inredning. Men det ska vara mörklila och inte pastelliga toner för att undvika det sockersöta. Gillar framförallt det fina köket och Eames lounge chair som jag aldrig tidigare sett i lila.
Bild 1: Attic Mag
Bild 4: Sköna Hem
Bild 5: Calio
Bild 6: Day Home
Bild 7: fotograf Roger D´Souza

Bo i en ek


Tycker Hotell Andrum i närheten av Hornborgasjön ser så mysigt ut. 6,5 meter upp i en ek finns en röd stuga med två uteplatser där du för 1650SEK/2 pers kan bo en natt. I priset ingår fruktskål med choklad och mousserande plus att du på morgonen får en frukostkorg upphissad till dig med rep. Kan helt klart tänka mig att prova, vad säger du?

Bild och mer info här

Disco i Jardin du Luxembourg




Det här skulle jag gärna velat se live. Installationen "Maîtresse de la Tour Eiffel" designad av Michel de Broin. Den största discokulan som någonsin tillverkats höjdes upp med en kran mitt i Jardin du Luxembourg under vad som kallas Nuit Blanche med massor av aktiviteter runtom i Paris. Gillar när det sker projekt i en stad där allt formligen kokar av spännande idéer, upplevelser och uppträdanden.

Thursday, January 28, 2010

Hemma hos...vem?


Dags igen för en "hemma hos...vem?". Ledtråd för ledtråd, tjuvkika inte.

Ledtråd 1: denna brittiska skådelspelare hyr ovan gamla metodistkyrka i NY:s Greenwich Village.
Ledtråd 2: Han har förmodligen varit mer omskriven för sitt något uppseendeväckande privatliv än något annat. Detta trots att han varit nominerad till 2 Oscars.
Ledtråd 3: En av hans första storfilmer var Gattaca.
Ledtråd 4: Har 3 barn sedan tidigare äktenskap men fick just ett fjärde som han enligt ryktet inte har träffat ännu.
Ledtråd: 5: Spelar nu en av huvudrollerna i Sherlock Holmes med Robert Downey Jr som privatdetektiven själv.

Rätt svar här

Bilder från The Real Estalker

Stairway to heaven




















Är lite hooked på trappor och vad man kan göra av dessa. Det finns få saker som är så fina som en vacker gammal trapp men tycker också det är kul med nya varianter för inspiration och variation. Lika kär i den äldre högra trappen längst ner som den rosasprayade. Allt har sin charm på rätt plats.


Bild 1-3: fotograf Morten Holtum
Bild 10: Quentin Bacon

Redaktionella väggar




Otroligt smart idé från Elding Oscarson när de fick i uppdrag att inreda designbyrån Oktavillas kontor i Stockholm. Med ett gäng hårt buntade tidningar har de skapat väggar till konferensrummet som inte bara är fina att titta på men också smarta ur återvinningssynpunkt samt ljudisolerande. Det här vore väl en briljant idé för vilken tidningsredaktion som helst. Kan förmodligen snart bygga en vägg här hemma också om så önskas då tidningskonsumtionen fortfarande är nästintill sjuklig.
Fotograf: Åke E:son Lindman

Wednesday, January 27, 2010

God natt


Alldeles genomsnuvig och seg i hatten så det blir tidig kväll. Skulle gärna ha dessa Sonia Rykiel-lakan i sängen men har ännu inte tagit mod att köpa så dyrt bäddset. Kanske är jag dumsnål och de har visserligen funnits ett bra tag, men tröttnar aldrig på dessa färger. God natt.

Ett dopp i det vita

Hittar tyvärr inte skaparen av detta härliga sängbord kombinerat med bokförvaring men tror att det är en Beckmans-elev (om någon vet, hojta gärna). Tycker dock att det är hur härligt som helst. Ser ut att vara doppat i mjukglass eller något annat gott, vill nästan smaka på det.

H&M Garden Collection




Blev så sugen på sommar och sol när jag såg H&Ms Garden Collection. Oavsett fokus mode eller inredning verkar vi alla längta efter grönare tider.

Översta blombilden från Åke Roth blogg

Livet på landet







Titta vad fint det var med handfatet placerat mitt i rummet, det ser man sällan.
Bilder från fotograf Reed Davis