Monday, August 30, 2010

Polar


Nu mot Polarpriset. Ser fram emot att se Björk, riktigt cool och en smula galen kvinna. Tror på en bra kväll.
Bild från We Heart It

Ljust & Fräscht





Tror att det här kan vara ett klockrent objekt till vad som ligger till grund för Fredrik Lindströms och Henrik Schyfferts nya show "Ljust & Fräscht". Visst kan man skämta om bostadshysterin och hur allt stöps i samma form, men när formen är så fin som denna så är det också svårt att inte erkänna att det är bra trevligt ändå. Eller vad säger ni?

Bilder från en lägenhet till salu just nu hos Edward & Partners

Fernlund + Logan Architects






Solveig Fernlund & Neil Logan grundade sin arkitektfirma i New York 1992. Med ett del svenskt och en del amerikanst får man denna kompott. Gillar.

Sunday, August 29, 2010

Äta ute



Också av franska Hand.

Med fransk Hand







Gillar den här styligen á la Lyonbaserade inredningsföretaget Hand. Framförallt matbordet med en samling omaka stolar, det vågat mörka köket, tyglamporna i taket och den stora "sittpuffen" (tappar ordet här, vad säger man nu igen? Trött i huvudet...)

Thursday, August 26, 2010

Välkommen till Stockholm!




Mina föräldrar har just köpt en ny lägenhet och det är inte utan att jag är med och fingrar lite på deras inredning. I ärlighetens namn har de redan god smak och koll, men vad kul vi har haft när vi designat ett helt nytt matbord och köpt dessa fina stolar. Nu ska detaljer med unik känsla inropas och införskaffas. Efter det ser jag fram emot vinfyllda middagar i dessa puddingar.

Wednesday, August 25, 2010

På tal om kök igen


Bortsett från de gula pallarna så är detta ett kök jag trånar efter. Bort med sterilt, modernt och stramt. Jag vill ha den här typen av hemkänsla där det finns gott om plats för matlagning och häng.
Bild via Delight by Design från Veranda

Finkalas


Var på ett mycket trevligt kalas för en tid sedan i en kompis hem som är nyrenoverat från topp till tå på ett alldeles förträffligt sätt. Så många inspirerande val och mycket jag gärna skulle ta copy-paste på. Kolla bara denna fina festbuffé på den gamla charmiga bänken som lyfts in i köket för historia och personlighet. Att jag sedan åt halva tårtan och sisådär 30 bullar var bara en bonus.
Bild tagen av värdinnan: tack Annele!

Monday, August 23, 2010

Måndagslyssning



Hoppas ni haft en bra helg. En liten låt att starta veckan med. Kunde knappt välja vilken av denna fantastiska mans alster jag skulle ta för hela albumet är absolut magiskt, men börja här och ta dig vidare om du inte redan stött på honom. Texterna är smarta och roliga med melodier som förför, berör & skapar beroende. Missa inte John Grant då han är förband till Midlake i November om du har chansen att gå. Spelar i Göteborg och Malmö. Tyvärr inte i Stockholm denna gång.

Bild via Simply Seductive

Jessica Lindeberg





Gillar att det händer något på Jessica Lindebergs handritade mattor. Hon gör både grafiska och fantasifulla fulla mönster som ger känslan av en tavla på golvet. Kul med lite omväxling på mattfronten.

Ljuvligt


Sunday, August 22, 2010

Styling bonanza










Fastnade på Alvhem Mäkleri & Interiörs hemsida denna morgon & fascinerades över deras extremt ambitiösa styling. Det är måltider av alla de slag, filtar, ljus, blommor, kuddar & vin - det är i princip bara bakgrundsmusiken som saknas. Lite knasigt blir det när det så uppenbart inte är en verklig situation men bilderna är snygga och säkert funkar det som försäljningsknep för många. En roande studie hursom.