Thursday, September 30, 2010

Heja loppis!




Det här är ett bra exempel på att man borde gå mer på loppis. Gör det när jag kan men alldeles för lite. Håller mer till på nätauktioner vilket ofta kan bli dyrt, svårvärderat och inte alls lika kul som att kika på något live. Förutom att nästan allt på bilderna är köpt billigt så ligger sommarhuset i södra Frankrike. Ja tack.
Bilder från Sköna Hem

Konstbar


Läste i Residence att Konstbar även skall öppna på Riddargatan 1 i Stockholm. Tidigare fanns de endast på Kungsholmen och blir glad av att höra att det går bra för dem då det var just där jag inhandlade några av mina favorittavlor av Maria Svensson. Devisen är att konst inte måste vara en bra investering, här kan du köpa tavlor för bra priser i limiterad upplaga som är både fina och ofta dessutom inramade. Toppen.

Bild "Oljemolning" av Johan Löfgren

Wednesday, September 29, 2010

Gult är inte fult





Bilder från Elle Interiör, foto: Petra Bindel.

Fotograf Roland Persson








Via Svenskt Tenn-inlägget började jag surfa runt i fotografen Roland Perssons portfolio och hittade många otroligt fina bilder. Här är ett axplock & var också tvungen att ta med en av hans matbilder, blev sugen på precis allt.

Skyddat



Fint laptop fodral i trä speciellt framtaget för MacBook Pro, designat av Rainer Spehl.

Tuesday, September 28, 2010

Hemma hos Fernlund & Logan






Skrev för ett tag sedan om Fernlund och Logan Architects och hittade idag bilder från deras hem i Chinatown, New York. Industriell grundplåt mixat med vintage & designklassiker.

Bilder från Loft Mag

Vattenskada


Har en vän som verkar ha åkt på en riktigt seg vattenskada. Vet tyvärr alltför mycket om denna sega grej då vi åtminstone har haft ett par sådana genom åren. Hoppas ni klarar er & att det i alla fall inte är så här hopplöst även om det är vackert. Lycka till.
Foto från Water on Lens Exhibition via FFFFound

Monday, September 27, 2010

Mikael Beckman + Svenskt Tenn


Fick just mail av en person jag gärna skriver om igen, nämligen Mikael Beckman. Det är denne man som stylat och koordinerat alla bilder för Svenskt Tenn jag skrev om i söndags. Herr Beckman har också nyligen startat en blogg, kika gärna.

Om rosa


Är inte så rosa av mig men om det skulle bli så är det på detta sätt.

Sunday, September 26, 2010

Svenskt Tenn närsom








Det här är visserligen ingen nyhet då webshopen funnits ett tag men icke desto mindre värd en omnämning. Kolla bara på bilderna. Köper gärna en hel del här.
Samtliga bilder från Svenskt Tenns webshop, styling och koordination av Mikael Beckman, foto Roland Persson.

Saturday, September 25, 2010

Gott & blandat







Har tidigare skrivit om den ständigt pågående jakten efter bilder att inspireras av, och ibland hittar man dem och vill inte missa att ta med, oavsett ämne då det var något speciellet man från början fastnade för. Här kommer några exempel som jag inte kunde låta bli att spara, oavsett om det var det lilla eller helheten. Lite gott och blandat helt enkelt.
Bild 1-2: Attention to detail, design: Amanda Nisbet Design
Bild 3: Lonny Mag
Bild 4: Elle Décor
Bild 5: foto; Ditte Isager

Friday, September 24, 2010

God natt & trevlig helg!

Värme


Idag sa sonen "hösten är slut och det vet man för att löven börjar falla". Det var ju hälften rätt i alla fall. Kurar gärna in mig i en sådan här fin filt i takt med det konstaterandet.
Bild från This City Girl